startpagina

Photo organizer.

Schrijf velden vanuit een csv bestand met foto's in alle foto's die genoemd zijn in dat bestand.

Explanation in English
Explanation in English


Schrijf velden vanuit een csv bestand met foto's in alle foto's die genoemd zijn in dat bestand. Een csv bestand dat eerder door Photo organizer gevuld was met foto namen en informatie velden kan, bijvoorbeeld met Calc van open office, geopend en veranderd worden. Daarna kun je weer dat csv bestand door Photo organizer laten gebruiken om alle informatie zoals die op dat moment in dat csv bestand staat te laten schrijven in alle foto's die in dat csv bestand genoemd worden.

Met dekeuzeknopjes kun je kiezen welke velden je wilt gaan schrijven en hoe.
• Als de meest linkse optie is gekozen (= 1) dan overschrijf je de inhoud zoals hij al in de foto staat voor dat veld.
• Met de tweede optie (=2) schrijf je dat veld alleen als dat veld in de foto nog leeg is.
• En met de derde (= 3) voeg je de inhoud zoals hij in het csv bestand staat toe aan de inhoud die al in de foto staat. Deze laatste optie is voor sommige velden niet beschikbaar.
Met de drie genummerde knopjes kun je die optie selecteren voor alle velden tegelijk.

Aan de onderkant van dit venster zie je de Velden in dit csv: informatievenster. Daarin zijn alle velden die in dit csv bestand aanwezig zijn zwart aangegeven en de velden die niet in het csv bestand voorkomen zijn dan grijs.

Choose which csv file to use to read the metadata from. Met deze knop kies je het csv bestand waarin je de fotonamen en velden wilt gaan gebruiken. Met de keuzeknopjes kies je of je direct in de foto's wilt schrijven zoals ze gevonden worden in dat csv bestand of dat je eerst kopies wilt maken van die foto's en vervolgens wil gaan schrijven in die kopies. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de originele foto's te laten wissen nadat de kopies gemaakt en bewerkt zijn.


Schrijf rapport over deze actie. Hier kies je of je een tekstbestand wilt schrijven waarin zal staan wat er gedaan wordt tijdens het uitvoeren van deze actie en waar dat tekstbestand dan opgeslagen moet worden. En met de keuzeknopjes bepaal je dan of er allen gevonden fouten in moeten worden geschreven of dat je alle bewerkte fotonamen in dat verslag wilt laten schrijven. Als je hier een tekstbestand kiest dat al bestaat, dan zal dit nieuwe verslag aan het einde van dat tekstbestand worden toegevoegd.

annuleer of begin met het schrijven van alle velden in de foto's. Hiermee kun je teruggaan naar het hoofdscherm zonder iets te doen of je kunt alle velden in alle geselecteerde foto's laten schrijven met de instellingen zoals ze nu op je scherm staan.

Schrijf de velden. Nadat je op de knop Start actie hebt geklikt gaat Photo organizer de actie uitvoeren en laat de voortgang zien in dit kleine venster.
In dit voorbeeld is het proces al klaar en de knop zegt Terug naar hoofdscherm.
Maar tijdens de actie kun je het proces stoppen met die knop of je kunt de computer laten uitzetten na het voltooien van deze actie door de checkbox aan te vinken. Zorg er in dat geval wel voor dat er geen andere programma's open staan die het uitzetten van de pc zou kunnen verhinderen.
Als je dit scherm ziet, dan zal Photo organizer op de gebruiker blijven wachten totdat er op de Terug naar hoofdscherm. knop geklikt word.

Overige functies. kopieer foto's naar map / wis overbodige foto's vanuit csv bestand. Hernoem foto's, schrijf of verander EXIF tijd in foto's in een map of set met mappen. Haal miniaturen uit foto's, verwijder metadata uit foto's in een map of set met mappen. Zoek naar dubbele foto's in een csv bestand, een map of een set met mappen. Maak csv bestand met velden van alle foto's in een map of in een set met mappen. Schrijf velden uit een csv bestand in alle foto's vermeld in dat csv bestand. Schrijf velden vanaf het scherm in alle foto's in een map. Maak, verander of kombineer tekst en/of csvbestanden. Schrijf exif tijd als iptc tijd en/of naam van foto's als naam in foto's en/of verwissel. Schrijf relatieve mapnamen in het nu gebruikte tekstbestand met mapnamen. Gebruik informatie in de foto's om ze te selecteren voor een diashow om te kopiŽren.
Door te klikken op elk van de knoppen in deze afbeelding spring je direct naar de uitleg over die functie. Of je kunt direkt naar de startpagina gaan of terug naar de 'overige functies' op de uitlegpagina over het hoofdscherm gaan.Hans van der Hoeven
Liesbospark 28
4813 HV Breda
The Netherlands
Programma uitleg
vragenlijst
Contactformulier
Ik wil een sleutel
email:info@photoorganizer.nl
© 2010, Hans van der Hoeven
URL: www.photoorganizer.nl
© HHdesign. Webmaster: HHdesign.