startpagina

Photo organizer.

Tijd in de foto's schrijven, naam in de foto's schrijven of commentaar en caption in de foto's omwisselen.

Explanation in English
Explanation in English


Tijd schrijven, naam schrijven of commentaar en caption omwisselen. Hier kun je kiezen uit drie functies die je apart of tegelijkertijd kunt laten uitvoeren op alle foto's in een map (met of zonder zijn submappen).

• Schrijf exif tijd als iptc tijd. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld de exif tijd in je foto's wilt gaan aanpassen maar de oorspronkelijke exif tijd toch wilt behouden.
• Commentaar en caption omwisselen. Commentaar en caption (titel) zijn beiden velden die voor min of meer dezelfde functie gebruikt worden. Soms word het commentaar gebruikt en soms de caption. Met deze functie kun je die 2 omwisselen wat heel handig kan zijn als een deel van je foto's anders is behandeld als de rest.
• Schrijf de naam van de foto als iptc naam in de foto. Deze functie heeft een paar extra opties. Je kunt alleen de korte naam schrijven of je kunt kiezen voor de volledige naam van de foto. En als je kopies gaat maken met de keuzeknop Maak kopies (met serienummer, als nodig) in map: dan kan je de naam van de originele foto foto in de kopie van die foto laten schrijven. In dat geval kun je dus altijd in je kopie zien waar hij oorspronkelijk stond op je pc.

Aan de rechterkant van dit dialoogvenster kies je welke map met foto's je wilt behandelen en of je ook de foto's in de submappen van die map wilt doen.
Daaronder kies je of je direct in de originele foto's wilt werken of dat je eerst kopies wilt maken voor je die kopies bewerkt. En als je kopies maakt kies je met de grote knop waar je die kopies dan wilt laten maken en of je de originele foto's wilt laten wissen na het behandelen van die kopies. Als je een kopie wilt maken en dat tot een conflict in de naam zou leiden omdat er al een foto met diezelfde naam staat in de doelmap, dan zal er een serienummer worden toegevoegd aan die kopie. Maar als je de naam van de foto in de foto schrijft, dan zal dat serienummer niet in die foto geschreven worden.

Verslag van deze actie maken? Hier kies je of je een tekstbestand wilt schrijven waarin zal staan wat er gedaan wordt tijdens het uitvoeren van deze actie en waar dat tekstbestand dan opgeslagen moet worden. En met de keuzeknopjes bepaal je dan of er allen gevonden fouten in moeten worden geschreven of dat je alle bewerkte fotonamen in dat verslag wilt laten schrijven. Als je hier een tekstbestand kiest dat al bestaat, dan zal dit nieuwe verslag aan het einde van dat tekstbestand worden toegevoegd.
Start actie Met deze knoppen ga je terug naar het hoofdscherm zonder iets te doen of je begint met de opdracht zoals je ingesteld hebt met de keuzemogelijkheden in dit dialoogvenster.
Terwijl deze functie bezig is. Nadat je op de knop Start actie hebt geklikt krijg je dit venster waarin je kunt zien wat Photo organizer aan het doen is. Je kunt dit proces afbreken door op de Stop deze actie. knop te klikken. En je kunt de checkbox Zet de computer uit als deze actie klaar is. aanvinken. In dat geval zal je computer worden uitgezet door Photo organizer nadat de actie voltooid is. Zorg er in dat geval wel voor dat er geen andere programma's actief zijn die dat zouden kunnen beletten.
Deze functie is klaar. Nadat deze functie voltooid is wacht Photo organizer totdat je op de knop Terug naar hoofdscherm klikt. Maar je kunt dit scherm ook sluiten door op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken.
Overige functies. kopieer foto's naar map / wis overbodige foto's vanuit csv bestand. Hernoem foto's, schrijf of verander EXIF tijd in foto's in een map of set met mappen. Haal miniaturen uit foto's, verwijder metadata uit foto's in een map of set met mappen. Zoek naar dubbele foto's in een csv bestand, een map of een set met mappen. Maak csv bestand met velden van alle foto's in een map of in een set met mappen. Schrijf velden uit een csv bestand in alle foto's vermeld in dat csv bestand. Schrijf velden vanaf het scherm in alle foto's in een map. Maak, verander of kombineer tekst en/of csvbestanden. Schrijf exif tijd als iptc tijd en/of naam van foto's als naam in foto's en/of verwissel. Schrijf relatieve mapnamen in het nu gebruikte tekstbestand met mapnamen. Gebruik informatie in de foto's om ze te selecteren voor een diashow om te kopiŽren.
Door te klikken op elk van de knoppen in deze afbeelding spring je direct naar de uitleg over die functie. Of je kunt direkt naar de startpagina gaan of terug naar de 'overige functies' op de uitlegpagina over het hoofdscherm gaan.Hans van der Hoeven
Liesbospark 28
4813 HV Breda
The Netherlands
Programma uitleg
vragenlijst
Contactformulier
Ik wil een sleutel
email:info@photoorganizer.nl
© 2010, Hans van der Hoeven
URL: www.photoorganizer.nl
© HHdesign. Webmaster: HHdesign.